Inför besök

Nedan följer information om vad som kan vara bra att veta eller hur du kan förbereda dig inför ert besök!

Att tänka på inför besöket

Det underlättar om du och ditt djur är väl förberedda inför veterinärbesöket. Nedan följer några punkter att tänka på:

  • Om djuret är undersökt av annan veterinär tidigare, informera om det vid bokning så kan vi begära ut en journalkopia för att få en bra historik.

  • Om någon annan än den som huvudsakligen sköter djuret kommer in, ta gärna med en skriftlig beskrivning av djurets symptom/sjukdomshistorik eller se till att den som sköter djuret finns tillgänglig på telefon.

  • Lista gärna djurets mediciner med styrka och dos samt eventuell överkänslighet (eller ta med förpackningarna). Det gäller både nuvarande medicinering och om djuret har fått medicin för samma problem tidigare.

  • Ta med vaccinationsintyg, försäkringsbevis och andra relevanta papper. Tips att också kontrollera ditt försäkringsskydd innan besöket om ni vill nyttja direktregleringen.

  • Om djuret ska få lugnande/sövas bör det fasta inför besöket (3-6 timmar för katt, 12 timmar för hund).  Ge fri tillgång till vatten. Exempel där det kan vara aktuellt med lugnande: röntgen, sårskador, bölder, hälta och operationer. Fråga vid bokning om du är osäker.

  • Hundar bör vara väl rastade inför besöket. Detta gäller dock inte vid urinvägsproblem, då det är en fördel om djuret har en fylld urinblåsa.

  • Vi är tacksamma om djuret inte är alltför smutsigt inför undersökningen, smuts och väta kan bland annat störa vid en röntgenundersökning.

  • Det underlättar om hundar har fasta koppel (ej flexikoppel) och katter har kattburar där överdelen går att lyfta av.

Välkommen att höra av er till oss om ni har några funderingar inför ert besök!

Operation

Inför en operation är det viktigt att tänka på följande:

Står ditt djur på någon medicin? Kontrollera alltid med din veterinär när du ska ge medicinen i samband med operation, det kan vara livsviktigt. 

Hundar ska vara rena och helst duschade kvällen innan. Schampoonera noga in det området som ska opereras. 
Hundar ska fasta ca 12h innan, men ge fri tillgång till vatten. 
Hundar ska vara väl rastade innan de lämnas in på kliniken.

Katter ska fasta ca 3-6h innan, ge fri tillgång till vatten. 
Katter behöver inte duschas men torka gärna av katten om den är smutsig. 

Vid misstanke om smittsam sjukdom

Om djuret kan misstänkas ha en smittsam sjukdom, till exempel vid hosta, klåda, kräkningar eller diarré, bör djuret stanna i bilen medan ni anmäler er ankomst i receptionen. Djuret får sedan tas direkt in i ett undersökningsrum för att minska risken för smittspridning. Små hundar kan med fördel bäras in till undersökningsrummet.

Nedladdningsbara dokument

Följande dokument kan du skriva ut, fylla i och ta med inför ert besök!

dokument 1

dokument 2

dokument 3

Denna sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att stanna på vår hemsida godkänner du vårt användade av cookies. Läs mer här.