Om oss

Mottagningen drivs av legitimerad veterinär Stina Viktorsson med ett kvalificerat team av veterinärer.

Uppsala Veterinärmottagning

Smådjursklinik i Uppsala som grundades 2006. Idag erbjuder vi veterinärvård inom internmedicin, bilddiagnostik, mjukdelskirurgi, ortopedi och odontologi. 

Veterinärer

Stina Viktorsson

Stina

Klinikägare / Leg. veterinär

Kirurgi & Odontologi

Frans Grape porträtt

Frans

Leg. veterinär

Kirurgi & Odontologi

Pawel Pestka porträtt

Pawel

PhD, Leg. Veterinär
Kirurgi & Ortopedi
Amelie Lindvik porträtt

Amelie

Leg. veterinär

Allmän medicin

Anki Hagblom porträtt

Anki

Leg. veterinär

Allmän medicin

Josefine Prabert porträtt

Josefine

Leg. veterinär

Allmän medicin & Kirurgi
Olga Svensson porträtt

Olga

Leg. veterinär

Allmän medicin & Odontologi

emelie-lejon-flodin

Emelie

Leg. veterinär

Allmän medicin & Odontologi
Jennifer Jeborn porträtt

Jennifer

Leg. veterinär

Allmän medicin & Kirurgi
isak-svensson

Isak

LEG. VETERINÄR

Allmän medicin

placeholder.png

Helena

TF veterinär

Allmän medicin

Konsulter

Clarence Kvart

Konsult

Professor i Kardiologi

Magdalena

Konsult

Radiolog

Sonia

Konsult

Anestesi & Odontologi

Klinikpersonal

placeholder.png

Olivia

Administration

placeholder.png

Malin

Reception & Administration

placeholder.png

Sigrid

Reception

Hanna Åberg porträtt

Hanna

Reception

placeholder.png

Sofia

Reception

Frida Persson porträtt

Frida P

Reception & TF Djursjukskötare

Fredrik Lövgren

Fredrik

Reception & TF Djursjukskötare

Josefin Björklund porträtt

Josefin

Reception

placeholder.png

Alva

Reception

placeholder.png

Frida D

Reception

placeholder.png

Agnes

Reception

placeholder.png

Tiffani

Reception & Lokal vård

Frans Grape

Leg. veterinär

Odontologi & Kirurgi

Kurser

Pawel Pestka

Leg. veterinär

PhD, Kirurgi & Ortopedi

Interested in small animal soft tissue surgery and orthopedics. From 2016 to 2020 surgeon at the Department of Surgery in Wrocław University or Environmental and Life Sciences in Poland. In 2020 defended doctoral dissertation entitled “Effect of locking plates osteosynthesis and the monocortical screws on a canine femoral fracture model”. During training at the Department of Surgery assisted and performed both soft tissue and orthopedic surgeries including different types of fractures, CCL injuries (extracapsular, TTA), growth deformities, patellar luxations, hip and elbow dysplasia, OCD, internal bleedings, foreing bodies and others.

Publications

Amelie Lindvik

Leg. veterinär

Amelie tog veterinärexamen på SLU i Uppsala 2016 och har sedan dess arbetat på UVM. Under utbildningen jobbade hon på Falu djursjukhus som sköterska och TF veterinär. Amelie jobbar framförallt med medicinska utredningar och är särskilt intresserad av att hjälpa hundar och katter med hudproblem och klåda, samt kroniska mag-tarmproblem. Hemma finns löwchentiken Leia och akvariefiskar.

Kurser

Anki Hagblom

Leg. veterinär

Jag har arbetat som veterinär på kliniken sedan sommaren 2015. Mina specialintressen ligger inom området internmedicin (endokrinologi, urinvägar, leversjukdomar samt neurologi) och jag brinner extra starkt för katter.

På min fritid umgås jag gärna med nära och kära. Jag försöker skaffa mig gröna fingrar i trädgården samt har en förkärlek för byggnadsvård och gamla bilar.

Kurser

Publikationer

Josefine Prabert

Leg. veterinär

Josefine Prabert, legitimerad veterinär, specialintresse för kirurgi. På fritiden umgås Josefine gärna med familj och vänner.

Kurser

Olga Svensson

Leg. veterinär

Jag kommer ifrån Skaraborg i Västra Götaland och har sedan sommaren 2019 arbetat som veterinär här på Uppsala veterinärmottagning.

Sedan jag var 5 år gammal har hästar varit det stora intresset och drömmen om att få arbeta med djur har alltid funnits där. Nu har jag en egen whippet, en tik vid namn Wela. Utöver hund och häst så är träning (framför allt Crossfit) min stora passion.

Kurser

Emelie Lejon Flodin

Leg. veterinär

Mitt namn är Emelie och har jobbat som veterinär på UVM sedan sommaren 2020. Tidigare har jag arbetat som djursjuksköterska på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Jag kommer från Uppsala och påbörjade veterinärstudierna i Danmark, men avslutade utbildningen i Sverige. Då jag är uppvuxen med katter, ligger katter mig extra varmt om hjärtat, är även lite extra intresserad av kirurgi. Lediga stunder umgås jag gärna med familj och vänner, har även intresse för matlagning och träning som löpning och längdskidåkning.

Kurser

Jennifer Jeborn

Leg. veterinär

Jennifer Jeborn, legitimerad veterinär, har arbetat på UVM sedan dec 2020. Tidigare har jag jobbat på Distriktsveterinärerna i Östhammar. Därför jobbat med både smådjur, häst, nötkreatur och får. Vilket givit mig kunskaper inom grundläggande kirurgi och medicinska utredningar.

Jag tycker att det är väldigt mycket som är roligt inom veterinäryrket. Men i nuläget skulle jag säga att kirurgi, bilddiagnostik samt ögon är extra intressant.

Min fritid spenderas helst med att måla, segla och läsa bra böcker.

Publikationer

Kurser

Isak Svensson

Tillförordnad veterinär

Jag har varit anställd på UVM sedan maj 2021. Sommaren 2020 spenderades på AniCura Djursjukhuset Albano där intresset för ögonens sjukdomar blommade ut på riktigt.

Ledig tid går åt till bakning, spel i alla dess former och storpudeln Humla.

Helena Sunning

Tillförordnad veterinär

Hejsan, Helena heter jag! Jag är Tillförordnad Veterinär sedan Juni 2021 då jag också började jobba på UVM. Tidigare har jag jobbat som sköterska på Upplands Väsby Djursjukhus. På fritiden gillar jag att mysa med mina två katter i TV-soffan, eller att spendera tid på kolonilotten.

Hanna Åberg

Djurvårdare

Jag jobbar som djurvårdare på kliniken samtidigt som jag studerar för att bli legitimerad djursjukskötare på SLU. Sedan tidigare har jag även en kandidatexamen i biologi med inriktning på djurskydd och etologi, läran om djurs beteende, vilket jag såklart brinner lite extra för.

På kliniken kan ni som oftast hitta mig i receptionen på kvällar och helger. Jag hjälper till med allt från att hitta rätt foder, till att vara med som hållhjälp vid röntgen.

När jag inte är på kliniken kan jag hittas med en kopp te och en bok i handen, både akademisk och skönlitterär, det beror på om det är studier eller vila som står på schemat. Utöver läsandet njuter jag även av att vara ute i skogen med medryttarhästen för lite rörelse och trevligt sällskap.

Sofia Mathiassen

Djurvårdare
Jag läser till veterinär och jobbar samtidigt extra på UVM, mig träffar ni framförallt på när ni behöver hjälp i receptionen eller över telefon. Jag hjälper er inför och efter ert besök, samt med eventuella frågor ni har. På fritiden tycker jag om att träna och att umgås med mina hundar, kompisar och familj.

Frida Persson

Djurvårdare

Jag en 24 årig sörmlänning från Oxelösund som alltid haft ett stort djurintresse. Under min uppväxt har vi haft flera hundar, en leguan, två hamstrar och två kaniner. Under mina femår i Uppsala har jag hittills huserat ytterligare två kaniner och en katt. Jag började arbeta på Uppsala Veterinärmottagning hösten 2020.Under mina arbetspass hittas jag antingen på andra sidan telefonlinjen, bakom receptionsdisken eller så har jag fullt upp med städning inne på kliniken. Det kan även hända att jag kommer in och assisterar vid t.ex. blodprovstagning. När jag inte är på jobbet så läser jag heltid på Djursjukskötarprogrammet på SLU tillsammans med min ack så trevliga kollega Fredrik. Drömmen är dock att en dag bli veterinär. Under sommaren 2021 får jag min legitimation som TF Djursjukskötare vilket gör att ni kommer se mig arbeta både på poliklinik och operation.

Fredrik Lövgren

Djurvårdare

Stockholmare som bott i Uppsala under snart10 år. Studerar till legitimerad djursjukskötare på SLU sedan 2019. På kliniken ser ni mig framförallt i receptionen där jag hjälper till med rådgivning och tidsbokningar på kvällar och helger. Under sommaren 2021 får jag min legitimation som TF Djursjukskötare vilket gör att ni kommer se mig arbeta både på poliklinik och operation.

Josefin Björklund

Djurvårdare

Josefin heter jag, från Sundsvall. Vanligtvis pluggar jag till veterinär på SLU och börjar mitt fjärde år till hösten 2021. Mitt stora djurintresse finns främst hos katter men jag gillar nog hundar minst lika mycket. På kliniken hjälper jag till i receptionen och är en extra hand för veterinärerna.

Denna sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att stanna på vår hemsida godkänner du vårt användade av cookies. Läs mer här.