Remiss

Remiss

Information till djurägare

Din ordinarie veterinär kan remittera ditt djur till oss för vidare undersökning/behandling om de saknar den utrustning eller kompetens som ditt djur behöver.

Det kan också bli aktuellt att vi remitterar ditt djur vidare efter undersökning hos oss, exempelvis om djuret behöver intensivvård/dygnet-runtvård, DT/CT, avancerade ultraljudsundersökningar, specialistkompetens, vissa operationer, fysioterapi med mera.

Prata med din veterinär eller ring/mejla oss om du tror att en remiss behövs, eller undrar om vi har den utrustning och kompetens som ditt djur behöver.

Information till remitterande veterinär

Vi tar emot remisser via mejl info@uvm.nu och telefon 018 300660. Vid brådskande ärenden – ring oss. Vi tar emot akutfall i mån av tid.

Remissen bör inkludera en sammanfattning av fallet och vad remissen gäller, uppgifter om djuret och djurägaren samt journalkopia inkl. provsvar och röntgenbilder. Röntgenbilder kan skickas med tex. https://wetransfer.com/, skicka både JPEG och DICOM. Skriv om du remitterar hela fallet eller om du enbart remitterar till en undersökning exempelvis röntgen. För att undvika missförstånd är det viktigt att både vi och ägaren informeras om detta. När patienten enbart remitteras för en undersökning lämnas svar av remitterande veterinär dvs. av dig.

Vi tar emot remisser för bland annat:

Operation

Vi har operationsavdelning med gasnarkos och utför de flesta mjukdelsoperationer, exempelvis kastration, pyometra, hudtumörer, juvertumörer, urinstensoperation, mjältextirpation, corp al, perinealbråck och analsäcksextirpation.

Ortopedi

Vår ortoped Pawel Pestka opererar bland annat korsbandsruptur (lateral fixering eller TTA), frakturer, caputresektion, höftledsluxation, patellaluxation, amputation och ulnaosteotomi. Vi har i nuläget tyvärr ej möjlighet att göra artroskopi. Om CT behövs remitterar vi till djursjukhus för detta.  För rehab samarbetar vi med Djur i Balans eller annan fysioterapeut.

Tand

Vi har tandröntgen och gasnarkos och utför tandstensborttagning, tandextraktioner och i viss mån rotfyllningar.

Ultraljud

Vi erbjuder ultraljudsundersökningar på plats. Har vi inte möjlighet eller om djuret behöver vidare diagnostik remitterar vi till djursjukhus. Hjärtultraljud hänvisas till kardiolog, vi kan hjälpa till att skriva remiss. 

Slätröntgen

Vi kan ta emot för både röntgenundersökningar och extern avläsning av röntgenbilder.
Prisuppgift för remittent:
Avläsning röntgenbilder Radiolog 1-6 bilder 599 kr
Avläsning röntgenbilder Radiolog 7+ bilder 999 kr 

Vi har inte CT, artroskopi eller dygnet-runt-vård.

Denna sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att stanna på vår hemsida godkänner du vårt användade av cookies. Läs mer här.