Om oss

Mottagningen drivs av legitimerad veterinär Stina Viktorsson med ett kvalificerat team av veterinärer.

Uppsala Veterinärmottagning

Välkommen till oss!

Veterinärer

Stina Viktorsson

Stina

Klinikägare / Leg. veterinär

Kirurgi & Odontologi

Frans Grape porträtt

Frans

Leg. veterinär

Kirurgi & Odontologi

Pawel Pestka porträtt

Pawel

PhD, Leg. Veterinär
Kirurgi & Ortopedi
Amelie Lindvik porträtt

Amelie

Leg. veterinär

Allmän medicin

Anki Hagblom porträtt

Anki

Leg. veterinär

Allmän medicin

Evelina Damm porträtt

Evelina

Leg. veterinär

Allmän medicin & Kirurgi

Josefine Prabert porträtt

Josefine

Leg. veterinär

Allmän medicin & Kirurgi
Olga Svensson porträtt

Olga

Leg. veterinär

Allmän medicin & Odontologi

Angus Lau porträtt

Angus

Leg. veterinär

Allmän medicin
emelie-lejon-flodin

Emelie

Leg. veterinär

Allmän medicin & Odontologi
Frida Österberg porträtt

Frida

Leg. veterinär

Allmän medicin
Jennifer Jeborn porträtt

Jennifer

Leg. veterinär

Allmän medicin & Kirurgi
Joachim Erici

Joachim

Leg. veterinär

Allmän medicin

isak-svensson

Isak

TF veterinär

Allmän medicin

placeholder.png

Moa

TF veterinär

Allmän medicin

placeholder.png

Elin

TF veterinär

Allmän medicin

placeholder.png

Helena

TF veterinär

Allmän medicin

Konsulter

Clarence Kvart

Konsult

Professor i Kardiologi

Magdalena Brzozowska

Konsult

Radiolog

Klinikpersonal

placeholder.png

Olivia

Klinikchef

placeholder.png

Sigrid

Receptionist

placeholder.png

Malin

Receptionist

placeholder.png

Alva

Djurvårdare

Ida Karlsson

Ida

Djurvårdare

Josefin Björklund porträtt

Josefin

Djurvårdare

Fredrik Lövgren

Fredrik

TF Djursjukskötare
Hanna Åberg porträtt

Hanna

Djurvårdare & Etolog
placeholder.png

Sofia

Djurvårdare

Frida Persson porträtt

Frida

TF Djursjukskötare
placeholder.png

Tiffani

Lokalvårdare & Djurvårdare

Frans Grape

Leg. veterinär

Odontologi & Kirurgi

Kurser

Pawel Pestka

Leg. veterinär

PhD, Kirurgi & Ortopedi

Interested in small animal soft tissue surgery and orthopedics. From 2016 to 2020 surgeon at the Department of Surgery in Wrocław University or Environmental and Life Sciences in Poland. In 2020 defended doctoral dissertation entitled “Effect of locking plates osteosynthesis and the monocortical screws on a canine femoral fracture model”. During training at the Department of Surgery assisted and performed both soft tissue and orthopedic surgeries including different types of fractures, CCL injuries (extracapsular, TTA), growth deformities, patellar luxations, hip and elbow dysplasia, OCD, internal bleedings, foreing bodies and others.

Publications

Amelie Lindvik

Leg. veterinär

Amelie tog veterinärexamen på SLU i Uppsala 2016 och har sedan dess arbetat på UVM. Under utbildningen jobbade hon på Falu djursjukhus som sköterska och TF veterinär. Amelie jobbar framförallt med medicinska utredningar och är särskilt intresserad av att hjälpa hundar och katter med hudproblem och klåda, samt kroniska mag-tarmproblem. Hemma finns löwchentiken Leia och akvariefiskar.

Kurser

Anki Hagblom

Leg. veterinär

Jag har arbetat som veterinär på kliniken sedan sommaren 2015. Mina specialintressen ligger inom området internmedicin (endokrinologi, urinvägar, leversjukdomar samt neurologi) och jag brinner extra starkt för katter.

På min fritid umgås jag gärna med nära och kära. Jag försöker skaffa mig gröna fingrar i trädgården samt har en förkärlek för byggnadsvård och gamla bilar.

Kurser

Publikationer

Evelina Damm

Leg. veterinär

Evelina Damm, legitimerad veterinär, specialintresse för kirurgi och akutvård. Intressen på fritiden är amerikansk fotboll och flaggfotboll.

Kurser

Josefine Prabert

Leg. veterinär

Josefine Prabert, legitimerad veterinär, specialintresse för kirurgi. På fritiden umgås Josefine gärna med familj och vänner.

Kurser

Olga Svensson

Leg. veterinär

Jag kommer ifrån Skaraborg i Västra Götaland och har sedan sommaren 2019 arbetat som veterinär här på Uppsala veterinärmottagning.

Sedan jag var 5 år gammal har hästar varit det stora intresset och drömmen om att få arbeta med djur har alltid funnits där. Nu har jag en egen whippet, en tik vid namn Wela. Utöver hund och häst så är träning (framför allt Crossfit) min stora passion.

Kurser

Angus Lau

Leg. veterinär

Angus heter jag och jag kommer ifrån Hong Kong. Jag jobbar som veterinär här på UVM sedan sommaren 2020. Intresseområden är katter och kirurgi. På fritiden tränar jag Thaiboxning, gosar med mina katter och spelar tv-spel.

Kurser

Emelie Lejon Flodin

Leg. veterinär

Mitt namn är Emelie och har jobbat som veterinär på UVM sedan sommaren 2020. Tidigare har jag arbetat som djursjuksköterska på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Jag kommer från Uppsala och påbörjade veterinärstudierna i Danmark, men avslutade utbildningen i Sverige. Då jag är uppvuxen med katter, ligger katter mig extra varmt om hjärtat, är även lite extra intresserad av kirurgi. Lediga stunder umgås jag gärna med familj och vänner, har även intresse för matlagning och träning som löpning och längdskidåkning.

Kurser

Frida Österberg

Leg. veterinär

Frida heter jag, började jobba hos UVM undervintern 2021. Innan dess har jag hunnit med en tid hos Distriktsveterinärerna både i Östhammar och i Halmstad på västkusten som jag ursprungligen kommer från. Jag jobbade på UVM som sköterska för ett par somrar sen och trivdes så bra att jag ville komma tillbaka som veterinär! Jag är uppvuxen som hästtjej men har trillat in i smådjurens värld och tycker att medicinska utredningar hos våra sällskapsdjur är extra intressanta.

När jag inte jobbar går jag gärna långa promenader i skogen med min sambo och våra shelties Hedwig och Nike.

Jennifer Jeborn

Leg. veterinär

Jennifer Jeborn, legitimerad veterinär, har arbetat på UVM sedan dec 2020. Tidigare har jag jobbat på Distriktsveterinärerna i Östhammar. Därför jobbat med både smådjur, häst, nötkreatur och får. Vilket givit mig kunskaper inom grundläggande kirurgi och medicinska utredningar.

Jag tycker att det är väldigt mycket som är roligt inom veterinäryrket. Men i nuläget skulle jag säga att kirurgi, bilddiagnostik samt ögon är extra intressant.

Min fritid spenderas helst med att måla, segla och läsa bra böcker.

Publikationer

Kurser

Joachim Erici

Leg. veterinär

Mitt namn är Joachim, veterinär på UVM sedan feb 2021. Tidigare arbetat som sköterska på Regiondjursjukhuset Bagarmossen och som veterinär på Universitetsdjursjukhuset UDS i Uppsala. Är från Norrtälje men trivs bra i Uppsala och har därför valt att stanna kvar i staden efter utbildningen. Alltid varit intresserad av smådjur och lite extra intresserad av kirurgi samt klinisk patologi. Utöver att umgås medvänner och familj, gillar jag att spendera min fritid med träning och har på senare tid upptäckt hur roligt det kan vara med fjällvandring.

Isak Svensson

Tillförordnad veterinär

Jag har varit anställd på UVM sedan maj 2021. Sommaren 2020 spenderades på AniCura Djursjukhuset Albano där intresset för ögonens sjukdomar blommade ut på riktigt.

Ledig tid går åt till bakning, spel i alla dess former och storpudeln Humla.

Moa T Viklund

TILLFÖRORDNAD VETERINÄR

Jag gör min första sommar på UVM. Kommer från Jämtland och har tidigare arbetat i Trondheim på djursjukhus som ledde mig till att studera till veterinär på Sveriges Lantbruksuniversitet här i Uppsala.

Jag älskar alla typer av djur och har under studierna utvecklat ett extra intresse för akutmedicin och kirurgi, nära följt av neurologi och ögon.

Kommunikation och samarbete är viktigt för mig.

Fritiden ägnas åt träning, naturen, och måla, men ibland består fritiden även av att jobba på djurambulans för att hjälpa akut sjuka stora djur.

Kurser

Publikationer

Elin Ljunger

TILLFÖRORDNAD VETERINÄR

Jag heter Elin Ljunger, TF-veterinär på UVM i sommar. Mitt intresse inom veterinärmedicin ligger inom smådjursmedicin och kirurgi. Jag ska skriva mitt exjobb till hösten i Kenya där jag tillsammans med några kursare ska starta upp ett kastrationsprojekt för gatukatter.

Jag kommer från Lund ursprungligen men har bott på flera platser runt om i Sverige och i världen. Är en äventyrlig person som spenderar mycket tid ute i naturen tillsammans med min hund Shanti. Resa, skidor, klättring och berg ligger mig varmt om hjärtat. Jag brukar sysselsätta mig med olika projekt på fritiden, mitt senaste är att renovera min skåpbil till husbil.

UVM blir min första anställning som veterinär och jag ser enormt mycket fram emot att vara här i sommar!

Helena Sunning

Tillförordnad veterinär

Hejsan, Helena heter jag! Jag är Tillförordnad Veterinär sedan Juni 2021 då jag också började jobba på UVM. Tidigare har jag jobbat som sköterska på Upplands Väsby Djursjukhus. På fritiden gillar jag att mysa med mina två katter i TV-soffan, eller att spendera tid på kolonilotten.

Ida Karlsson

Djurvårdare

Ålänning som flyttat till Uppsala för att arbeta som djurvårdare. Mina två mellanpudlar är anledningen till att jag verkligen fick upp intresset för att arbeta med smådjur. Utanför jobbet gillar jag att umgås med familj, vänner och mina djur såklart.

På kliniken hittar ni mig både i receptionen och bakom kulisserna i full gång med att göra iordning inför nästa patient som kommer på besök. Hoppas att jag kommer vara till hjälp för både dig och ditt djur!

Josefin Björklund

Djurvårdare

Josefin heter jag, från Sundsvall. Vanligtvis pluggar jag till veterinär på SLU och börjar mitt fjärde år till hösten 2021. Mitt stora djurintresse finns främst hos katter men jag gillar nog hundar minst lika mycket. På kliniken hjälper jag till i receptionen och är en extra hand för veterinärerna.

Fredrik Lövgren

Djurvårdare

Stockholmare som bott i Uppsala under snart10 år. Studerar till legitimerad djursjukskötare på SLU sedan 2019. På kliniken ser ni mig framförallt i receptionen där jag hjälper till med rådgivning och tidsbokningar på kvällar och helger. Under sommaren 2021 får jag min legitimation som TF Djursjukskötare vilket gör att ni kommer se mig arbeta både på poliklinik och operation.

Hanna Åberg

Djurvårdare

Jag jobbar som djurvårdare på kliniken samtidigt som jag studerar för att bli legitimerad djursjukskötare på SLU. Sedan tidigare har jag även en kandidatexamen i biologi med inriktning på djurskydd och etologi, läran om djurs beteende, vilket jag såklart brinner lite extra för.

På kliniken kan ni som oftast hitta mig i receptionen på kvällar och helger. Jag hjälper till med allt från att hitta rätt foder, till att vara med som hållhjälp vid röntgen.

När jag inte är på kliniken kan jag hittas med en kopp te och en bok i handen, både akademisk och skönlitterär, det beror på om det är studier eller vila som står på schemat. Utöver läsandet njuter jag även av att vara ute i skogen med medryttarhästen för lite rörelse och trevligt sällskap.

Sofia Mathiassen

Djurvårdare
Jag läser till veterinär och jobbar samtidigt extra på UVM, mig träffar ni framförallt på när ni behöver hjälp i receptionen eller över telefon. Jag hjälper er inför och efter ert besök, samt med eventuella frågor ni har. På fritiden tycker jag om att träna och att umgås med mina hundar, kompisar och familj.

Frida Persson

Djurvårdare

Jag en 24 årig sörmlänning från Oxelösund som alltid haft ett stort djurintresse. Under min uppväxt har vi haft flera hundar, en leguan, två hamstrar och två kaniner. Under mina femår i Uppsala har jag hittills huserat ytterligare två kaniner och en katt. Jag började arbeta på Uppsala Veterinärmottagning hösten 2020.Under mina arbetspass hittas jag antingen på andra sidan telefonlinjen, bakom receptionsdisken eller så har jag fullt upp med städning inne på kliniken. Det kan även hända att jag kommer in och assisterar vid t.ex. blodprovstagning. När jag inte är på jobbet så läser jag heltid på Djursjukskötarprogrammet på SLU tillsammans med min ack så trevliga kollega Fredrik. Drömmen är dock att en dag bli veterinär. Under sommaren 2021 får jag min legitimation som TF Djursjukskötare vilket gör att ni kommer se mig arbeta både på poliklinik och operation.

Denna sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att stanna på vår hemsida godkänner du vårt användade av cookies. Läs mer här.