Om oss

Vi är glada över att kunna meddela att UVM nu är en del av AniCura-familjen. Uppsala Veterinärmottagning förvärvades av AniCura den 30 november 2023. Vi kommer att fortsätta vår verksamhet som tidigare och har du som djurägare frågor om tjänster eller vården är du välkommen att höra av dig direkt till oss på Uppsala Veterinärmottagning direkt, precis som vanligt.

Uppsala Veterinärmottagning

Smådjursklinik i Uppsala som grundades 2006. Idag erbjuder vi veterinärvård inom:

  • internmedicin
  • bilddiagnostik
  • mjukdelskirurgi
  • ortopedi
  • odontolog

Nu fortsätter vi erbjuda djursjukvård tillsammans med AniCura.

Om AniCura

AniCura är en familj av framstående djursjukhus och djurkliniker specialiserade på sällskapsdjur. Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden.

Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa. Inom AniCura erbjuds ett stort utbud av medicinska och kirurgiska tjänster. Detta innefattar alltifrån förebyggande vård och bassjukvård, till avancerad diagnostik, invärtesmedicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi. AniCura erbjuder även rehabilitering, sjukgymnastik och kostrådgivning samt utvald djurmat och vårdprodukter.

AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård på 500 orter i Europa och skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Företagets 12 000 passionerade medarbetare tar varje år hand om 4,5 miljoner patienter. AniCura är en erkänd utbildnings- och remissinstans.

Sedan 2018 är AniCura en del av Mars Veterinary Health, ett familjeägt företag som erbjuder djursjukvård.

 

Integritetspolicy för kunder

Vi vill på ett tydligt och transparent sätt informera våra kunder om att Uppsala Veterinärmottagning förvärvades av AniCura Sweden AB per den 30 november 2023.

AniCura Sweden AB är en del av AniCura-koncernen som är en grupp djursjukhus och kliniker som specialiserar sig på veterinärvård för sällskapsdjur. Sedan 2018 är AniCura stolt över att vara en del av Mars Veterinary Health bestående av veterinärmottagningar och labb.

Uppsala Veterinärmottagning kommer att fortsätta sin verksamhet som tidigare och dina personuppgifter kommer nu att behandlas i enlighet med AniCura integritetspolicy som finns på www.mars.com/privacy. Kontakta oss om sekretessfrågor och utöva dina personuppgiftsrättigheter via vår integritetspolicy på www.mars.com/privacy.   

Om du har frågor om våra tjänster eller om vården av ditt djur ska du även fortsatt kontakta Uppsala Veterinärmottagning direkt via telefon 018 – 30 06 60 eller mail info@uvm.nu.

Lisa Sonia

Våra veterinärer:

Frans Grape porträtt

Frans

Leg. veterinär

Kirurgi & Odontologi

Pawel Pestka porträtt

Pawel

PhD, Leg. Veterinär
Kirurgi & Ortopedi
Amelie Lindvik porträtt

Amelie

Leg. veterinär

Allmän medicin

placeholder.png

David

leg. Veterinär

Allmän medicin & Kirurgi

Anki Hagblom porträtt

Anki

Leg. veterinär

Allmän medicin & Bilddiagnostik

isak-svensson

Isak

LEG. VETERINÄR

Allmän medicin

emelie-lejon-flodin

Emelie

Leg. veterinär

Allmän medicin & Odontologi
Sonia

Sonia

phd, Leg. veterinär

Anestesi & Odontologi

Lisa Sonia

Lisa

LEG. VETERINÄR

Under specialistutbildning i odontologi (tandsjukdomar), specialistkompetens i sjukdomar hos hund och katt. 

emma

Emma

leg. Veterinär

Allmän medicin 

placeholder.png

Ellinor

leg. Veterinär

Allmän medicin 

beata

Beata

leg. Veterinär

Allmän medicin 

alexandra

Aleksandra

LEG. Veterinär

Bilddiagnostik

IMG_1842

Wilma

TF. Veterinär

Allmän medicin 

placeholder.png

Karin

leg. Veterinär

Allmän medicin 

Frans Grape

Leg. veterinär

Odontologi & Kirurgi

Kurser

Pawel Pestka

Leg. veterinär

PhD, Kirurgi & Ortopedi

Interested in small animal soft tissue surgery and orthopedics. From 2016 to 2020 surgeon at the Department of Surgery in Wrocław University or Environmental and Life Sciences in Poland. In 2020 defended doctoral dissertation entitled “Effect of locking plates osteosynthesis and the monocortical screws on a canine femoral fracture model”. During training at the Department of Surgery assisted and performed both soft tissue and orthopedic surgeries including different types of fractures, CCL injuries (extracapsular, TTA), growth deformities, patellar luxations, hip and elbow dysplasia, OCD, internal bleedings, foreing bodies and others.

Publications

Amelie Lindvik

Leg. veterinär

Amelie tog veterinärexamen på SLU i Uppsala 2016 och har sedan dess arbetat på UVM. Under utbildningen jobbade hon på Falu djursjukhus som sköterska och TF veterinär. Amelie jobbar framförallt med medicinska utredningar och är särskilt intresserad av att hjälpa hundar och katter med hudproblem och klåda, samt kroniska mag-tarmproblem. Hemma finns löwchentiken Leia och akvariefiskar.

Kurser

Anki Hagblom

Leg. veterinär

Jag har arbetat som veterinär på kliniken sedan sommaren 2015. Mina specialintressen ligger inom området internmedicin (endokrinologi, urinvägar, leversjukdomar samt neurologi) och jag brinner extra starkt för katter.

På min fritid umgås jag gärna med nära och kära. Jag försöker skaffa mig gröna fingrar i trädgården samt har en förkärlek för byggnadsvård och gamla bilar.

Kurser

Publikationer

Isak Svensson

Tillförordnad veterinär

Jag har varit anställd på UVM sedan maj 2021. Sommaren 2020 spenderades på AniCura Djursjukhuset Albano där intresset för ögonens sjukdomar blommade ut på riktigt.

Ledig tid går åt till bakning, spel i alla dess former och storpudeln Humla.

Emelie Lejon Flodin

Leg. veterinär

Mitt namn är Emelie och har jobbat som veterinär på UVM sedan sommaren 2020. Tidigare har jag arbetat som djursjuksköterska på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Jag kommer från Uppsala och påbörjade veterinärstudierna i Danmark, men avslutade utbildningen i Sverige. Då jag är uppvuxen med katter, ligger katter mig extra varmt om hjärtat, är även lite extra intresserad av kirurgi. Lediga stunder umgås jag gärna med familj och vänner, har även intresse för matlagning och träning som löpning och längdskidåkning.

Kurser

Denna sidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att stanna på vår hemsida godkänner du vårt användade av cookies. Läs mer här.